Yunet
 

Društvo

Održana 19. sednica Skupštine Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 13. oktobar 2022. • 00:00 •

Održana 19. sednica Skupštine Grada Sombora

U Velikoj sali zgrade Županije održana je 19. sednica Skupštine Grada Sombora.

Na samom početku Skupštine održan je minut ćutanja za nedavno preminulog člana Gradskog veća Borisa Bulovića.

Predsednik Skupštine Grada Sombora Zoran Rus obavestio je Odbornike da će Dragoslav Matijević i Borislav Kosanović, odbornici sa izborne liste Pokrena obnove Kraljevine Srbije ubuduće nastupati kao samostalni odbornici, te samim tim odbornička grupa Pokret obnove Kraljevine Srbije prestaje da postoji u Skupštini Grada Sombora.

Takođe, odbornici su obavešteni da Odbornička grupa „Metla 2020 – počistimo Sombor“ menja ime u „Nova demokratska stranka Srbije“.

Pre samog početka usvojen je zapisnik sa prethodne sednice, a zatim je usvojen i Dnevni red pa se tako pred odbornicima našlo 30 tačaka.

Skupština je usvojila predlog razvoja Grada Sombora za period od 2022. godine do 2028. godine, takođe usvojen je predlog odluke o prvom rebalansu odluke o budžetu Grada Sombora za 2022. godinu.

Takođe, doneta je Odluka o četvrtim izmenama i dopunama odluke o dodeljivanju isključivih prava za obavljanje delatnosti pružanja usluga na koje se zakon o Javnim nabavkama ne primenjuje.

Doneta je odluka o stavljanju van snage odluke o ostvarivanju prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju.

Usvojen je izveštaj o radu Javno komunalnih preduzeća „Enegrana“, „ZelenilO“, „Vodovod“ Bezdan“, „Vodokanal“, „Prostor“, „Čistoća i „Parking servis“ kao i izveštaj o radu Mesnih zajednica na teritoriji Grada Sombora za 2021. godinu.

Na 19. sednici Snežana Cico razrešena je sa mesta vd direktora Javno komunalnog preduzeća „Prostor“, na njeno mesto postavlje je Mario Prosenica.

Takođe, Zdenka Mitić razrešena je sa mesta vd diretora Turističke organizacije Grada Sombora, na njeno mesto postavljena je Danijela Vujko.

19. sednica Skupštine Grada Sombora završila se odborničkim pitanjima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena