Yunet
 

Društvo

Raspisan javni poziv za podršku projektima na lokalu u oblasti zapošljavanja

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. oktobar 2022. • 00:00 •

Raspisan javni poziv za podršku projektima na lokalu u oblasti zapošljavanja

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije raspisalo je javni poziv za jedinice lokalne samouprave za dodelu bespovratnih sredstava za pilot sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja.

Ovim pozivom će biti podržano najmanje 10 jedinica lokalnih samouprava za sprovođenje inovativnih rešenja koje treba da odgovore na prepoznate izazove na lokalnom tržištu rada, na potrebe teže zapošljivih nezaposlenih lica i društveno osetljivih grupa, u cilju podsticanja zapošljavanja i poboljšanja njihovog socio-ekonomskog položaja.

Javni poziv otvoren je 21 dan od dana objavljivanja, odnosno do 24. oktobra, a maksimalni iznos sredstava koji se može dodeliti jedinici lokalne samouprave je 55.000 evra, a minimalni 40.000 evra.

Poziv se realizuje u sklopu projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje“, uz tehničku i finansijsku podršku Programa „Migracije za razvoj III“, koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad