Yunet
 

Društvo

Država posvećena unapređenju statusa penzionera

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. septembar 2022. • 00:00 •

Država posvećena unapređenju statusa penzionera

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić poručila je, učestvujući u radu okruglog stola „Položaj penzionera u Srbiji, povećanje penzija“, da je država posvećena unapređenju kvaliteta života penzionera i njihovom boljem statusu.

Kisić je na skupu u Vrnjačkoj Banji iskazala zahvalnost penzionerima na tome što su imali veliko razumevanje za različite izazove sa kojima se država suočavala, među kojima je bila i finansijska konsolidacija.

Ona je podsetila na to da je država u više navrata povećavala penzije i isplaćivala jednokratne pomoći i još jednom istakla da penzionere u Srbiji od 1. novembra očekuje povećanje penzija od devet odsto.

Ministarka je naglasila važnost stabilnosti penzijskog sistema i dodala da su penzije u ovoj godini sedam meseci isplaćivane bez ikakvih dotacija iz budžeta.

Prema njenim rečima, budžetom Republičkog fonda PIO za 2022. godinu izdvojeno je 650 miliona dinara za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjama, za finansiranje kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija, kao i za solidarnu pomoć korisnicima sa najnižim penzijama.

Foto: Vlada RS

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena