Yunet
 

Društvo

Počela pojačana kontrola u saobraćaju

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. septembar 2022. • 00:00 •

Počela pojačana kontrola u saobraćaju

Od 16. do 22. septembra saobraćajna policija sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju u Srbiji.

Akcija se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije Roadpol i biće usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pored toga, kako navode, posebna pažnja biće usmerena na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotrebljavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

Uporedo sa ovom akcijom, biće sproveden i preventivni projekat Roadpol dani bezbednosti, čiji je cilj da barem jednog dana nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope. U tu svrhu, postavljena je internet prezentacija putem koje se građani mogu upoznati sa ciljevima projekta, kao i da potpišu simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je u poslednjih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.

U saopštenju MUP-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju, a pogotovo na mlade vozače, da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju svoje bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju“, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad