Yunet
 

Društvo

Pokrajinska vlada nastavlja sa investicijama u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 15. septembar 2022. • 00:00 •

Pokrajinska vlada nastavlja sa investicijama u Somboru

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u pratnji Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste i direktora Uprave za kapitalna ulaganja Miloša Maletića, obišao je danas nekoliko lokacija u Somboru u kojem se izvode radovi sredstvima dobijenim na Konkursima iz Pokrajinskog budžeta.

Gradonačelnik Sombor Antonio Ratković zajedno sa zamenicom Ljiljanom Ticom i gradskim većnicima Antonijom Nađ Kosanović i Đorđem Zorićem sačekao je goste iz Pokrajinske vlade u Srednjoj tehničkoj školi u kojoj su u toku radovi na obnovi fiskulturne sale koja nije u funkciji već sedam godina.

Podsetimo. Grad Sombor je konkurisao na Pokrajinski konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta, i za projekat „Dogradnje, adaptacije i rekonstrukcije fiskulturne sale – Srednje tehničke škole Sombor“ dodeljena su mu sredstva u iznosu od preko 48 miliona dinara (48.342.122,64 dinara) javnom nabavkom izabran je izvođač radova i radovi su počeli.

Posle obilaska tehničke škole Pokrajinska delegacija se uputila u zgradu Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke za koju su opredeljena pokrajinska sredstva u visini od 17 milona dinara za rekonstrukciju krova. Direktorica bilioteke „Karlo Bijelicki“ Nataša Turkić se zahvalila na sredstvima i najavila uskoro Javni poziv za izvođača radova i što skoriji početak radova.

Posle biblioteka domaćini su se sa gostima uputuli u Gradsku halu „Mostonga“ u kojoj su pokrajinskim sredstvima u prvoj fazi odrađeni radovi na rekonstrukciji osvetlenja, u drugo fazi na zameni parketa, a sada u trećoj fazi dobijena su sredstva i obnovu sistema za ventilaciju i klimatizaciju u hali. Sve ukupno do sada Pokrajina je uložila zajedno sa Gradom Somborom preko 100 miliona i naš grad će imati uskoro najmoderniji sportski objekat koji će koristiti veliki broj sportskih klubova u Somboru.

U Gradskoj hali su gradonačelniku Sombora uručeni Ugovori o sve tri investicije sa željom da se radovi što pre završe i svi objekti služe građanima Sombora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena