Yunet
 

Društvo

Nastavnici Srednje ekonomske škole Sombor pohađali obuku u okviru još jednog Erasmus+ projekta

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. septembar 2022. • 00:00 •

Nastavnici Srednje ekonomske škole Sombor pohađali obuku u okviru još jednog Erasmus+ projekta

Obuka je trajala deset dana, u periodu od 15. do 24. avgusta u okviru Cekdev akademije u Antaliji.

Cilj obuke, a onda i treninzi odnosili su se na ICT alate poslednje generacije koji se koriste u obaveštavanju i komunikaciji između učenika, kao i u interakciji između učenika i nastavnika.

Natalija Katanić, direktor, Sanja Ferenčević, pedagog, Melita Danilović, koordinator projekta i nastavnici Marko Bulajić i Marija Šijan ovom prilikom su osnažili znanja iz oblasti ICT alata koja će unaprediti nastavu u učionici, kao nastavu na daljinu, ukoliko bude bilo potrebe za njom.

Polaznici obuke su imali prilike da saznaju nove mogućnosti primene alata koji se već koriste u Srednjoj ekonomskoj školi poput Kahuta, Padleta, Mentimetera, ali i da se upoznaju sa drugim korisnim alatima koji će u budućnosti pronaći širu primenu u školi poput Ekšn bonda, Kugla i mnogih drugih. Ovim će se nastavni sadržaji biti prezentovani na kreativniji način, što će učenicima omogućiti lakše postizanje ishoda.

Alati poslednje generacije osim nastavnicima, rukovodstvu i stručnoj službi, kreativnost pružaju i učenicima, koji će savladano gradivo moći pokazati kroz film koji će sami praviti, putem animacija, grafita i drugih zanimljivih mogućnosti koje nude ICT alati kao što su Render forest, Muvi trejler, Vordart i drugi.

Pored svakodnevnih treniga, domaćini iz Cekdev akademije su upriličili izlete, kako bi učesnici obuke iz Srednje ekonomske škole što bolje upoznali kulturološko-istorijske odlike južne obale Turske.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena