Yunet
 

Društvo

Održana 104. Sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 14. jun 2022. • 00:00 •

Održana 104. Sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće dalo je saglasnost na program manifestacije „Somborsko leto 2022. godine“, u okviru koje nas 17. juna očekuje festival Multikulturalnosti; 18. juna koncerti grupa „The Kat Matters“ i „Ortodox Celts“; 19. juna biciklistička tura, Kasačka trka za pehar Grada Sombora i Godišnji koncert GKUD „Ravangrad“, 20. juna nastup somborskih horova; 21. juna koncert Muzičke škole „Petar Konjović“; 22. i 23. juna nastup somborskih plesnih grupa; 23-24. juna „Green town Jazz Fest“; 24. juna koncerti Dečijeg hora „Šareni vokali“ i Tamburaškog sastava „Đuvegije“; 24-25. juna „Ulica starih zanata“; 25. juna XXV „Somborski kotlić“, koncert Miroslava Ilića i grupe „Kal“; a od 30. juna do 2. jula festival „Regeneracija dunava“.

Na 104. sednici Gradsko veće odobrilo je raspisivanje javnih poziva kojim će se sufinansirati unapređenje i razvoj starih i umetničkih zanata i unapređenje i razvoj ženskog preduzetništva putem kojih će Grad Sombor i ove godine podržati projektne aktivnosti udruženja i privrednih subjekata koja obavljaju delatnosti starih i umetničkih zanata, za šta su u gradskom budžetu izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 dinara, a takođe su opredeljena sredstva u iznosu od 1.000.000,00 dinara za sufinansiranje projektnih aktivnosti usmerenih ka unapređenju u razvoju ženskog preduzetništva.

Članovi Gradskog veća prihvatili su i predlog Odluke o usvajanju sporazuma između grada Sombora i opštine Apatin o ustupanju obavljanja poslova saobraćajne inspekcije, koji će se naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada, a na sednici Gradsko veće odobrilo je da će se i tokom školske 2022/2023. godine regresirati troškovi prevoza učenika srednjih škola. Grad će pokriti troškove prevoza učenika u iznosu od 40% ili 50% u zavisnosti od zone prevoza, a za učenike koji su iz porodica koje su korisnici novčane socijalne pomoći, imaju smetnje u razvoju ili su bez roditeljskog staranja troškovi će biti regresirani u potpunosti.

Pravo na regres troškova putovanja imaće učenici koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Sombora i putuju u srednju školu sa sedištem u Somboru, ili putuju u srednju školu sa sedištem na teritoriji koja se graniči sa teritorijom grada Sombora (Kula, Apatin, Odžaci, Subotica i Bačka Topola).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena