Yunet
 

Društvo

Gimnazijalac Nemanja Majski ostvario sjajne rezultate na Srpskoj informatičkoj olimpijadi

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 1. jun 2022. • 00:00 •

Gimnazijalac Nemanja Majski ostvario sjajne rezultate na Srpskoj informatičkoj olimpijadi

Najveći uspeh na školskim takmičenjima prethodne nedelje i cele nastavne godine ostvario je Nemanja Majski koji je na Srpskoj informatičkoj olimpijadi koja se održavala u Beogradu prethodnog vikenda osvojio peto mesto i drugu nagradu. Njemu je za jedno mesto izmaklo četvrto mesto i učešće u reprezentaciji Srbije na svetskoj olimpijadi iz programiranja.

Veličina njegovog uspeha ogleda se u tome što je ostvarena u konkurenciji starijih učenika iz trećeg i četvrtog razreda i predstavlja jasan nagoveštaj da ima realnu šansu da već naredne godine bude reprezentativac Srbije u ovoj prestižnoj disciplini. Inače, Nemanja je, ove godine, već ostvario izuzetne uspehe.

Prve nagrade osvojio je na republičkim takmičenjima iz programiranja i matematike, a drugu nagradu na republičkom takmičenju iz fizike. Ovi uspesi ga svrstavaju među najuspešnije srednjoškolce u Srbiji.

Na pomenutoj olimpijadi veliki uspeh ostvario je i maturant Vanja Vasiljević koji je dobio treću nagradu. Pored nagrađenih učenika na olimpijadi učestvovao je i Vedran Bajić kojem je nagrada izmakla zbog tehničkih problema sa računarem. Mentor pomenutih učenika je Duško
Obradović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena