Yunet
 

Društvo

Programom za najmlađe obeleženi „Dani Jegričke“ u Temerinu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 26. maj 2022. • 00:00 •

Programom za najmlađe obeleženi „Dani Jegričke“ u Temerinu

Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ obeležilo je „Dane Jegričke“ u Parku prirode „Jegrička“ u Temerinu, a tom prilikom organizovano je niz aktivnosti za decu.

Učenici trećeg razreda Osnovne škole „Danilo Zelenović“ iz Siriga i učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Temerina imali su prilike da nauče da pecaju, voze se katamaranom i učestvuju u ekološkim radionicama, uz aktivni edukativni program o Jegričkoj i očuvanju životne sredine.

Školarcima je direktor Javno vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević poklonio pecaljke i školski pribor, a kako je rekao, ove godine je za školu ribolova prvi put angažovan licencirani trener za sportski ribolov, koji je i ujedno i višestruki i aktuelni prvak države u šaranskom ribolovu.

Park prirode „Jegrička“ stavljen je pod zaštitu i predat na upravljanje Javno vodoprivrednom preduzeću „Vode Vojvodine“ 2005. godine.
Jegrička je dom za čak 198 vrsta pticai nalazi se na listi područja od međunarodnog značaja za ptice – Important Bird Area.

Foto: JVP „Vode Vojvodine“

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena