Yunet
 

Društvo

Manifestacija „U bojama dece“ po drugi put u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 24. maj 2022. • 00:00 •

Manifestacija „U bojama dece“  po drugi put u Somboru

Manifestacija „U bojama dece“ održana je proteklog vikenda u našem gradu. Udruženje somborskih učitelja drugi put organizuje manifestaciju koja ima za cilj da okupi učenike i učitelje iz Srbije i zemalja regiona, kao i sve one koji se uz učitelje rado uključe u kreiranje zanimljivih, edukativnih i kvalitetnih sadržaja namenjenih deci.

Kao i prvi put pre početka aktivnosti koje su predviđene u planu manifestacije održano je svečano otvaranje u Narodnom pozorištu. Sve prisutne je, kao domaćin, pozdravila predsednica Udruženja somborskih učitelja Ružica Vukelić

„Mi govorimo najglasnije kada najpažljivije slušamo i naš najveći dar jeste da ssa puno poštovanja učimo od naših đaka. Materijalno bogatstvo definitivno nije naš cilj, ali mi po čitav dan pronalazimo bogatsvo u traženju novih mogućnosti, kojima naši đaci mogu da iskoriste svoj talenat. Mi smo najsrećniji od svih koji rade, zato što znamo da to što radimo i gradimo sa ljubavlju i istinom ostaje zauvek“, istakla je Ružica Vukelić.

Posle govora domaćina, prisutnima su se obratili i zamenica gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica zatim Vesna Štajner ispred Školske uprave Sombor kao i specijalan gost ovogodišnje nanifestacije u Bojama dece“ Igor Ril, zamenik glavnog i odgovornog urednika „Politikinog zabavnika“.

„U vreme ovih tranzicija, društvenih promena, kada je i dete i obrazovanje u jednom posebnom procesu, a svedoci smo napretka nauke i tehnološkog razvoja, obrazovanje dece je jako značajna stvar, a sastanci učitelja koji su veliki period svog života posvetili deci i radu sa decom je dragocen. Razmena iskustava, znanja i sve ono sa čime se neko susreo tokom svog rada sa decom je nemerljiva. To mora da se vrednuje, da se obnavlja i to je vanvremenska vrednost“, rekla je tom prilikom Ljiljana Tica.

Posle uručenja zahvalnica prijateljima i saradnicima Udruženja somborskih učitelja na otvaranju su nastupili Dečiji hor „Teslini slavuji“ OŠ „Nikola Tesla“ iz Kljajićeva, recitatorska i lutkarska sekcija OŠ „Ivo Lola Ribar“ i Dečiji hor Somborskog pevačkog društva „Šareni vokali“.

U okviru ovogodišnje manifestacije održana je onlajn konferencija namenjena učiteljima na temu „Značaj dečjih časopisa u vaspitanju i obrazovanju“, a predavači su bili sa fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Sombora, ali i iz reda izdavača časopisa i knjiga.

Deo manifestacije je bio posvećen je učiteljima penzionerima za koje je organizovano interaktivno predavanje na temu „Lepote i izazovi penzionerskog života“.

U Sportskom centru „Soko“ organozovane su radionice slamarstva, aviomodelarstva, revija starih i zaboravljenih igara, takmičenje između dve vatre, kao i izložba radova na temu „Heroji našeg doba 3“ koja je posvećena vatrogascima spasiocima, a u saradnji sa Vatrogasnom stanicom Sombor priređen je i pena parti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad