Yunet
 

Društvo

Opština Odžaci i NSZ raspisali Javne pozive za zapošljavanje u 2022. godinu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. maj 2022. • 00:00 •

Opština Odžaci i NSZ raspisali Javne pozive za zapošljavanje u 2022. godinu

Realizacijom Lokalnih akcionih planova zapošljavanja opština Odžaci i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su javne pozive za 2022. godinu.

Objavljena su četiri javna poziva i to:

– Javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanjeu 2022. godini namenjen nezaposlenim licima koja se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Ispostave u Odžacima. Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 300.000,00 dinara, odnosno, 330.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva , kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti. Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja.
Javni poziv je otvoren do 16. juna tekuće godine.

– Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih u 2022. godini.
Subvenija se odobrava poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru u jednokratnom iznosu u visini od 225.000,00 dinara po korisniku, odnosno, 270.000,00 dinara za zapošljavanje osobe sa invaliditetom, radno sposobnih korisnika novčane socijalen pomoći, mladih u domskom smeštaju, hraniteljskim i strateljskom porodicama i žrtvama porodičnog nasilja.
Javno poziv je otvoren do 31. avgusta tekuće godine.

– Javni poziv za realizaciju mere stručna praksa u 2022. godini koji podrazumeva stručno osposbljavanje nezaposlenog lica za samostalan rad u struci. Stručna praksa se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa. Prioritet za uključivanje u meru imaju osobe sa invaliditetom i Romi.
Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja, do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31. avgusta.

I raspisan je Javni konkurs za organizovanje srovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2022. godini.
Na javnim radovima se angažuju nezaposlena lica iz kategorije teže zapošljivih i nezaposleni u stanju socijalne potrebe. Javni radovi se organizuju na području opštine Odžaci, a prioritet za uključivanje u radove imaju oni koji se prvi put angažuju na javnim radovima.
Pravo učešća imaju organi jedinica i lokalne samouprave, javne ustanove i preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge i udruženja koja imaju status pravnog lica, odnosno koja su upisana u Registar Agencije za privredne registre.
Rok za podnošenje prijava za učešće na Javnom konkursu je 31. maj tekuće godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena