Yunet
 

Društvo

Održana 100. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 17. maj 2022. • 00:00 •

Održana 100. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora je tokom jućerašnjeg dana održalo 100. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo šest tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće prihvatilo je predlog za raspisivanje Javnog poziva poslodavcima za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima u 2022. godini, kao i predlog za raspisivanje Javnog poziva nezaposlenim licima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2022. godini, koji će se realizovati u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Sombor.

Ovi javni pozivi sprovode se u okviru mera aktivne politike zapošljavanja na teritoriji Grada Sombora za 2022. godinu, a za njihovu realizaciju obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 11.700.000,00 dinara, od čega Grad Sombor učestvuje u sufinansiranju mera aktivne politike zapošljavanja u iznosu od 6.000.000,00 dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje u iznosu od 5.700.000,00 dinara.

Javni pozivi omogućiće zapošljavanje 45 lica, od čega samozapošljavanje 27 nezaposlenih lica i zapošljavanje 18 nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih. Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i Javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencija za samozapošljavanje uskoro će biti raspisani.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad