Yunet
 

Društvo

Zabeleženi novi uspesi učenika Gimanzije “Veljko Petrović” Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 11. maj 2022. • 00:00 •

Zabeleženi novi uspesi učenika Gimanzije “Veljko Petrović” Sombor

Učenici Gimnazije, do ovog trenutka, kada još nisu okončana sva regionalna takmičenja, već ima obezbeđeno 50 učešća na državnom nivou takmičenja.

U subotu, 07. maja u Šabačkoj Gimnaziji održano je Državno takmičenje iz matematike na kojem je učestvovalo naših sedam učenika, pri čemu je njih šestoro osvojilo nagrade.

Najuspešniji bio je Nemanja Majski koji je osvojio prvu nagradu u kategoriji drugog razreda, koju je pridružio prvoj nagradi istog ranga takmičenja iz programiranja. Drugu nagradu osvojio je Aleksandar Gubica, takođe, u kategoriji drugog razreda. Obojci učenika matematiku predaje Maja Pavićević.

Treće nagrade osvojili su: Vanja Vasiljević i Filip Tot u kategoriji četvrtog razreda, Vedran Bajić u kategoriji trećeg razreda i Dušan Šijačić u kategoriji prvog razreda.

Istog dana, u Beogradu održano je i državno takmičenje iz hemije gde je, takođe, po posebnom režimu izolacije, učestvovao Dušan Šijačić koji je i na njemu imao odličan nastup. Dušanu hemiju predaje mr Vladimir Krstić.

U somborskoj Srednjoj poljoprivrednoj školi u nedelju, 08. maja održano je okružno takmičenje iz biologije.

Od gimnazijalaca, prva mesta osvojili su: Jelena Đaković u kategoriji četvrtih razreda, Jana Lalić u kategoriji drugih razreda i Ana Knežević u kategoriji prvih razreda. Druga mesta osvojili su: Bojana Borota u kategoriji trećih razreda i Teodora Čorak u kategoriji prvih razreda. Treće nagrade osvojili su: Nikolina Krkljuš u kategoriji trećih razreda, Ana Bajak, Nikolina Krendić i Milan Duduković u kategoriji drugih razreda i Laura Pravdić i Irina Nikolić u kategoriji prvih razreda.

Navedeni učenici obezbedili su i plasman na republičko takmičenje. Njihovi profesori biologije su: Eleonora Zidarević, Gospava Poljak i Nataša Galjen.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena