Yunet
 

Društvo

Održana 98. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. april 2022. • 00:00 •

Održana 98. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora je tokom jučerašnjeg dana održalo 98. sednicu, na čijem dnevnom redu se našlo 12 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće prihvatilo je predlog aktivnosti u cilju uklanjanja divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Sombora. Na osnovu podataka koje je prikupila Poljočuvarska služba, sačinjen je predlog da se tokom 2022. godine pristupi uklanjanju divlje deponije u Kljajićevu, divlje deponije u Rastini i divljih deponija na dve lokacije u Somboru, za šta je planiran iznos u visini od šest miliona dinara. Gradsko veće ovom prilikom apelovalo je na sugrađane da koriste usluge Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“ za uklanjanje otpada i da ne stvaraju divlje deponije koje ugrožavaju bezbednost i zdravlje ljudi, biljaka i životinja.

Na jučerašnjoj sednici Gradsko veće prihvatilo je predlog odluke o prenosu prava korišćenja na objektu u kom se nalazi Sigurna kuća Centru za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora Ova odluka naći će se pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada Sombora.

Na 98. sednici, članovi Gradskog veća usvojili su i Izveštaj o finansijskoj i programskoj realizaciji manifestacija „Zimske čarolije“ i „Doček Nove 2022. godine“, tokom kojih je priređen program koji je bio prilagođen svim uzrastima, a posetioci su imali priliku da uživaju u nastupim poznatih muzičkih grupa kao što su Van Gog, Kerber, Del Arno bend, Ivan Milinković, Wonder strings, horova, plesnih grupa, dj-eva, tamburaša, lokalnih bendova, kao i u pozorišnim nastupima, maskembalima, kreativnim radionicama, školi klizanja, predstavi na ledu i bogatom vatrometu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad