Yunet
 

Društvo

Sportski radnici grada Sombora se uključuju u kampanju “Život u tvojim rukama”

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 27. april 2022. • 00:00 •

Sportski radnici grada Sombora se uključuju u kampanju “Život u tvojim rukama”

Kampanja “Život u tvojim rukama” koju sprovodi Crveni krst Srbije nastavlja se i ove godine širom Srbije, a jedan od gradova stručnih edukacija i grad Sombor.

Podsetimo Kampanja je započeta 11. septembra 2021. godine, na Svetski dan prve pomoći, a prvi promoter bio je košarkaš Boban Marjanović kome su se pridružili i naši poznati sportisti kao što su Miloš Teodosić, Nataša Kovačević, Zorana Arunović, Asmir Kolašinac i Rade Savić.

Cilj kampanje je edukacija što većeg broja populacije kako bi se sačuvali životi ljudi sa srčanim zastojem koji se dešavaju na ulici, kod kuće, na poslu ili tokom sportskih aktivnosti, i na taj način smanjio smrtni ishod.

U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i pokrovitelstvom Ministrstva zdravlja, pokrenute su panel diskusije, obuke i edukacije zdravstvenih i sportskih radnika širom Srbije.

Kampanja se nastavlja i tokom ove godine sa jedinstvenom porukom: „Pokrenuti nekome srce je najplemenitija stvar koju možemo da uradimo za ljudsko biće. Svako treba da zna kako“.

Tako će u četvrtak 28.aprila u Somboru strčni tim Crvenog krsta Srbije održati obuku sportskih radnika grada Sombora. Edukacija će se održati u velikoj Sali KC “Laza Kostić” sa početkom u 10 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad