Yunet
 

Društvo

(VIDEO) Udruženje „Maslačak“ obeležilo pet godina postojanja

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. april 2022. • 00:00 •

(VIDEO) Udruženje „Maslačak“ obeležilo pet godina postojanja

Udruženje za podršku osobama sa autizmom Maslačak na sebi svojstven način obeležilo je pet godina postojanja.

Proslavi ovog značajnog datuma prisustvovali su prijatelji, donatori i članovi udruženja.

„Za ovih pet godina mislim da smo postali prepoznatljivi u Somboru,da naša lokalna zajednica zna šta sve radimo, koliko smo prisutni i u medijima i različitim aktivnostima, različitim izveštajima za medije.

Ono što ne smemo zaboraviti je da smo mi udruženje koje ima mnogo članova, a i mislim da smo za ovih pet godina zaista mnogo uradili. Postali smo član Saveza udruženja na nivou cele Srbije. Udruženje broji 17 članica, mi smo jedni od njih. Mi se ponosimo zaista time, zato što nam Savez pruža podršku, zato što su nam oni spona do Ministarstva za socijalna pitanja.

Šta smo sve još postigli mogla bi se verovatno čitava emisija napraviti“ -istakla je Meira Mrđenov ispred udruženja za podršku osobama za autizam Maslačak.

Ovaj događaj upotpunili su stihovi Novosadskog pesnika Nebojše Nikolića.

“Meni je uvek posebno zadovoljstvo kad dolazim u Sombor, zbog cele ekipe Maslačaka, koje poznajem duži niz godina, s kojima profesionalno sarađujemo, imamo jednu vrlo utemeljenu saradnju i danas dolazimo sa Ključem do sunca, a ključ do sunca je ključ do neke naše zamišljene sreće, to je ono čime se vodimo. Time se vode Maslačci, time se vode Vitezovi osmeha, udruženje koje mi zastupamo ovde i danas smo se dogovorili da povodom nedelje autizma napravimo jedno pesničko i muzičko veče, tako da ćemo imati red ljubavnih pesama, red životopisnih pesama, a red muzike i pesme” – rekao je pedagog, defektolog i pesnik Nebojša Nikolić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena