Yunet
 

Društvo

(VIDEO) Održano 53. Opštinsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju?“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 11. april 2022. • 00:00 •

(VIDEO) Održano 53. Opštinsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju?“

53. po redu ciklus Opštinskog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju? “, u organizaciji Auto-moto kluba „Magnet“ pod pokroviteljstvom Gradske uprave i Saveta za bezbednost u saobraćaju održan je u subotu na platou ispred Gradske hale „Mostonga“

Manifestacija koja se tradicionalno održava u cilju edukacije najmlađih učesnika u saobraćaju i to u dve etape: kroz poligon znanja i poligon spretnosti, nije održana prethodne 2 godine zbog situacije sa koronavirusom i sada su organizatori prilikom otvaranja izrazili veliko zadovoljstvo što se ove godine takmičenje održava.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković u društvu Đorđa Zorića člana Gradskog veća, Pante Petrovića direktora AMK “Magnet” Sombor i predstavnika Saobraćajne policije Sombor.

„Drago mi je što posle dve godine pauze organizujemo tj. nastavljamo sa ovakvim aktivnostima zajedno sa AMK „Magnet“ i Savetom za bezbednost u saobraćaju. Učestvuje 13 škola sa svojim đacima koji će kroz poligom veština i uz test biti edukaovani sa ciljem da se upoznaju sa pravilima u saobraćaju i naravno da nam se smanji broj saobraćajnih nesreća. Kao Grad i Savet za bezbednost saobraćaja pomagaćemo i finansiratii u budućnosti sve ovakve akcije“, istakao je Antonio Ratković, gradonačelnik Grada Sombora.

„Drago mi je da je ono zlo prošlo da možemo da se vratimo na ovakve aktivnosti jer su one od velikog značaja za najmlađe učesnike u saobraćaju. Veliku zahvalnost dugujemo Gradu i Savetu za bezbednost u saobraćaju, što nam u svemu pomažu na sve načine“, zaključuje Panta Petrović, direktor AMK „Magnet“.

Kao i prethodnih godina u ovaj događaj bili su uključeni i polaznici Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“, koji su nastupali u revijalnom delu programa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena