Yunet
 

Društvo

Održana 95. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. april 2022. • 00:00 •

Održana 95. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora održalo je tokom jučerašnjeg dana 95. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 15 tačaka.

Između ostalog, članovi Gradskog veća prihvatili su predlog Lokalnog akcionog plana za mlade Grada Sombora za period od 2022. do 2025. godine. Lokalni akcioni plan za mlade je strateški dokument Grada Sombora u sklopu kojeg su određeni prioriteti, ciljevi i aktivnosti u oblasti unapređenja položaja mladih sa područja Grada Sombora.

Lokalni akcioni plan za mlade kreiran je na osnovu rezultata istraživanja koje je realizovao Somborski edukativni centar tokom druge polovine 2021. godine, a osnovna svrha LAP-a za mlade je da postavi i definiše pravce delovanja Grada Sombora i relevantnih nosilaca aktivnosti u oblasti unapređenja položaja mladih i definiše očekivane rezultate, kao i indikatore i mehanizme za evaluaciju realizovanih aktivnosti tokom trogodišnjeg perioda.

Gradsko veće prihvatilo je i Izveštaj o radu Turističke organizacije grada Sombora za 2021. godinu. U odnosu na aktivnosti i ciljeve koji su bili utvrđeni Programom rada za 2021. godinu, može da se izvede zaključak da Turistička organizacija grada Sombora nije bila u mogućnosti da u potpunosti ispuni planirane aktivnosti i to kako sa stanovišta manifestacija koje je sama organizovala tako i aktivnosti vezane za promociju i organizaciju događaja koje su organizovali drugi turistički subjekti, a sve zbog epidemiološke situacije nastale usled zarazne bolesti COVID-19.

Uprkos pandemiji, prema zvaničnim statističkim podacima Republičkog zavoda za Statistiku, Vojvodinu je u 2021. godini posetilo 428.373 posetilaca, što je za 59,4% više nego u prethodnoj godini. Što se tiče broja dolazaka stranih turista došlo je do povećanja od 103,4% (145.102 posetilaca). Ukupan broj noćenja se povećao za 54,3% (1.179.984 noćenja), u odnosu na 2020. godinu, dok je povećanje noćenja inostranih turista bilo čak 119,5% (388.611 noćenja). Najveći porast turističkog prometa u Republici Srbiji imali su gradovi Beograd, Sombor i Novi Sad. Najveći rast broja dolazaka turista u Beoradu je iznosio 83,7%, u Somboru i Novom Sadu 76,5%, u odnosu na prethodnu godinu.

Na 95. sednici odobreno je sufinansiranje projekta sanacije učeničkih toaleta u Osnovnoj školi „Bratstvo-jedinstvo“ Sombor – druga faza, u iznosu od 2.100.000,00 dinara, kao i sufinansiranje projekata sanacije podova kuhinje i fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Petar Kočić“ Riđica, u iznosu od 700.000,00 dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad