Yunet
 

Društvo

Stigli suplementi za somborske sportske klubove

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 31. mart 2022. • 00:00 •

Stigli suplementi za somborske sportske klubove

Grad Sombor je ove godine opredelio 3 milona dinara Sportskom savezu sa namenom za nabavku suplemenata, tj dodataka u ishrani za sportiste, koji troše više snage od prosečnog čoveka, u cilju postizanja vrhunskih rezultata. Zbog povećane fizičke aktivnosti, sportistima su su od velike koristi dodaci u ishrani kako bi uneli u organizam sve potrebne nutrijente neophodne za očuvanje zdravlja i kontinuirani napredak.

Posle objavljenih i završenih Javnih nabavki i Konkursa, u Sportski savez su ovih dana stigli paketi za sve somborske sportske klubove za koje je specijalna komisija odlučila da ispunjavaju sve uslove koji su traženi i počela je raspodela pristiglih paketa.

U prisustvu predsednika Sportskog saveza Grada Sombora Zorana Bojića danas su pozvani predstavnici Bokserskog kluba „Sombor“, KDT „Radnički“ i SSK „Polet“ da preuzmu pakete, a narednih dana i ostalim klubovima će biti uručeni kompleti suplemenata.

„Imali smo ovakvih akcija i ranije, ali sada poslednje dve godine smo se baš dali na posao. Ovo su sredstva koja su danas itekako potrebna sportistima koji žele da imaju što bolje rezultate. Putem Javnih nabavki i Konkursa smo sproveli sve što treba i uz formirane komisije koja će pratiti, kako upotrebu i tako i rezultate, odradili smo posao, dobili smo pakete i raspodelićemo ih onim klubovima kojima su namenjeni. Danas su su tu plivači, dizači i bokseri. Ovi suplementi pomažu svakom sportisti, a posebno onima koji postižu vrhunske rezultate, a mi takvih imamo dosta u Somboru“, ističe Zoran Bojić, predsednika SSGS.

Koliko je to značajno danas u savremenom sportu za sportiste rekli su nam predstavnici somborskih klubova.

„Danas ovako nešto mnogo znači svakom sportisti i zato prvo moram da se zahvalim Gradu i Sportskom savezu što nam je poklonio ove suplemente. Mnogo je lakše doći do vrhunskih rezultatat danas uz kontrolisano i pravilno korišćenje ovakvih suplemenata. Uz ovo naši treninzi će biti intezivniji i jači, tako da će i naši sportisti postizati bolje rezultate što je značajno za naš klub, a i naš grad naravno“, ističe Petar Rang, KDT “Radnički“.

„I ja bih se zahvalio gradu i Savezu jer ovo mnogo znači našim takmičarima posebno u oporavku posle naporrnih takmičenja i treninga. Rezultati su nam sjajni, prvaci smo države, imamo reprezentativce, koji baš naporno treniraju i ovaj poklon im mnogo znači“, rekao je Mladen Kosanović, BK „Sombor“.

„Veliku zahvalnost dugujemo gradu i Savezu na ovome jer uz korišćenje ovih suplemenata koje danas koriste skoro svi sportisti, postizaćemo sigurno bolje rezultate i brže se oporavljati od napornih treninga. To je danas potrebno svakom sportisti koji želi da napreduje, a uz to mnogo košta. Tako da je ovo veoma značajno za sve nas u klubu“, zaključuje Nemanja Bukalov, SSK „Polet“.

Svi su se složili da su za vrhunske rezultate sportistima danas suplementi veoma važan deo ishrane, a s obzirom da se nabavljaju po ne baš niskim cenama, ovakav poklon ili donacija klubovima od strane Grada i Sportskog saveza dobija još više na značaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena