Yunet
 

Društvo

Zabeležen novi uspeh somborskih gimnazijalaca

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. mart 2022. • 00:00 •

Zabeležen novi uspeh somborskih gimnazijalaca

Na Okružnom takmičenju iz istorije koje je nedavno održano u somborskoj Gimnaziji učestvovalo je 18 učenika iz svih opština Zapadnobačkog okruga.

Najviše uspeha imali su: Nikola Popović iz apatinske i Anđela Stojanović iz somborske Gimnazije koji su osvojili prve nagrade u kategoriji trećih razreda. Druge nagrade osvojili su: Stevan Sremac u kategoriji trećih razreda, Đorđe Đurić i Tara Gojković u kategoriji drugih razreda. Treće nagrade osvojili su: Petar Marković i Aleksandra Civrić u kategoriji trećih razreda, a Jovana Damjanović u kategoriji drugih razreda.

Filip Đurović, profesor istorije u Gimnaziji „Veljko Petrović“ bio je mentor Anđeli, Đorđu, Tari, Aleksandri i Jovani, a Danijela Pešut je mentor Stevanu i Petru.

Svi nagrađeni učenici ostvarili su plasman na Pepubličko takmičenje. Plasman čak sedmoro učenika naše Gimnazije na Pepubličko takmičenje iz istorije predstavlja, do sada, najveći uspeh mladih istoričara.

Na Okružnom takmičenju iz književnosti – Književna olimpijada koje je takođe održano u somborskoj Gimnaziji učestvovalo je 12 učenika.

Najuspešniji su bili: Petar Marković i Predrag Đurišić koji su osvojili druge nagrade u kategoriji trećih razreda. Dr Lidija Nerandžić Čanda je mentor obojici učenika.

Treće nagrade su osvojili maturantkinja Ivana Lovrić čiji mentor je Jasmina Radenković Šolaja i Irina Nikolić iz prvog razreda čiji mentor je dr Snežana Klepić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena