Yunet
 

Društvo

U Kuli održan Sajam zapošljavanja

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 25. mart 2022. • 00:00 •

U Kuli održan Sajam zapošljavanja

Na Sajmu zapošljavanja u Kuli 15 poslodavaca je ponudilo preko 200 radnih mesta. Veliki broj posetilaca sajma iskoristio je ovu priliku da se kroz razgovor sa poslodavcima informiše o ponudama, uslovima rada i kriterijumima zapošljavanja.

Nove radnike na sajmu su tražili: Masterplast YU doo Subotica, Euroin doo Ugrinovci, Neoplanta industrija mese doo Novi Sad, Fiorano doo Sombor, Perutnina Ptuj – Topiko doo Bačka Topola i mnogi drugi.

Posetioci sajma imali su priliku konkurisati na pozicije šivača, krojača, poslove pomoćnih radnika u obućarstvu, poslove pakovanja, prerade i filetiranja mesa, električare, bravare, komercijaliste, viljuškariste, radnike u administraciji, kontrolore kvaliteta i razvoja…

Ovom prilikom v.d. direktora Filijale Sombor Nacionalne službe za zapošljavanje, Boris Draganov, izjavio je da je nakon pandemije i virtuelnih sajmova ovo prvi Sajam zapošljavanja u Kuli koji se organizuje na tradicionalan način i očekuje se da se nakon sajma smanji broj nezaposlenih na evidenciji. Istakao je da je preko 500 lica prisustvovalo sajmu sa namerom da nađe adekvatno zaposlenje.

Sajam je obišao i predsednik Privremenog organa opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je izrazio zadovoljstvo zbog broja preduzetnika i lica koja su se odazvali pozivu kako bi pronašli zaposlenje:

„Prisustvo velikog broja ljudi je pokazatelj značaja ove manifestacije. Meni lično značajno je što se svakog puta pojavi nova kompanija koja započinje poslovanje na teritoriji naše opštine, što je i cilj.“

Najviše interesovanja je bilo za zapošljavanje u nootvorenoj kompaniji u Kuli BFV – Processing of tomato and frutis doo Kula i Masterplast iz Subotice.

Predstavnica Masterplasta se zahvalila na pozivu i istakla da njihov kolektiv broji 850 zaposlenih , da nude dobre uslove za rad i da je ova dobra prilika za kontakte sa novim radnicima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena