Yunet
 

Društvo

Preventivno delovanje ključ borbe protiv terorizma

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. mart 2022. • 00:00 •

Preventivno delovanje ključ borbe protiv terorizma

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas održana 12. sednica Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, kojoj je predsedavao nacionalni koordinator, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Na sednici je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u Republici Srbiji i regionu sa pozicije praćenja problematike terorizma.

Vulin je naglasio da srpske službe bezbednosti pomno prate sva dešavanja koja se odvijaju u zemlji i regionu, kao i na istoku Evrope i u čitavom svetu i da naše službe preduzimaju sve mere i radnje potrebne da se stabilnost naše države očuva i zaštiti.

Članovi Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma referisali su nacionalnom koordinatoru i ministru unutrašnjih poslova o svim aktivnostima državnih organa u borbi protiv terorizma.

Ministar Vulin je naglasio da je operativni rad službi i preventivno delovanje ključ borbe protiv terorizma i da zajedničkim radom celokupnog državnog sistema uspevamo da se suprotstavimo ovom globalnom zlu na adekvatan i uspešan način.

Na sednici je donet i zaključak o formiranju Radne grupe za stvaranje nužnih uslova za obrazovanje tima za inicijalnu procenu u okviru Modela prevencije radikalizacije i nasilnog ekstremizma koji vode u terorizam, navodi se u saopštenju.

Izvor / foto:
mup.gov.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena