Yunet
 

Društvo

Potpisan sporazum između Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Kula

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. februar 2022. • 00:00 •

Potpisan sporazum između Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Kula

U prostorijama opštine Kula potpisan je sporazum o tehničkoj saradnji između Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Kula.

Sporazum su potpisali Boris Draganov, vd direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale Sombor i Damjan Miljanić, predsednik Privremenog organa Opštine Kula.

„Mi očekujemo pozitivne trendove i u ovoj godini, imajući u vidu ako analiziramo sada januar na nivou Srbije u odnosu na januar 2021. godine smanjen je broj lica na evidenciji 6 posto, ovde u Kuli 10 posto. Očekujemo da se takvi trendovi nastave pogotovo što Republika Srbija, razne institucije države, lokalne samouprave izdvajaju značajna sredstva za kreiranje i podršku programa zapošljavanja, i ono što mogu da kažem da su aktuelni Javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje tako da svi poslodavci i nezaposlena lica mogu da se informišu putem našeg sajta ili direktno u najbližim filijalama“, između ostalog rekao je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Danas su potpisana dva programa koja svake godine realizujemo uz pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje. Uskoro ćemo potpisati i treći program, a to je program samozapošljavanja – gde deo sredstava obezbeđuje opština Kula, a drugi deo Nacionalna služba za zapošljavanje. To su programi koji svake godine imaju sjajne rezultate“, rekao je Damjan Miljanić, predsednik Privremenog organa Opštine Kula.

Potpisivanju pomenutog sporazuma prisustvovao je i Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

„Pre svega moram da kažem da je Pokrajinski sektetarijat u potpunosti sinhronizovan sa Nacionalnom službom za zapošljavanje na centralnom nivou. I to je bila jedna od prvih stvari koje smo preduzeli, da pratimo poltiku Vlade Srbije, jer nije prirodno da ne budemo deo te politike. Kula je model kako treba da sarađuje jedna lokalna samouprava sa Pokrajinskim sekretarijatom. Mi smo na teritoriji Zapadnobačkog upravnog okruga za zapošljavanja odvojili u toku prošle godine više od 5 miliona dinara, a za sve mere preko 37 miliona dinara”, zaključuje Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad