instagram
 
instagram

Zdravlje

Dojenje kao temelj za zdravo odrastanje

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 2. novembar 2022. • 15:40 •

Dojenje kao temelj za zdravo odrastanje Izvor: Pixabay

Dojenje je najjednostavniji, najekonomičniji i najzdraviji način da se zadovolji potreba novorođenčeta za pravilnom ishranom. Tokom prve nedelje oktobra obeležena je Nacionalna nedelja promocija dojenja u okviru koje je Udruženje „Roditelj“ održalo niz predavanja, radionica i tribina na ovu temu, a gde je sertifikat vršnjačke savetnice za dojenje stekla i dr Azra Velisavljev iz Novog Bečeja. Kako objašnjava, Udruženje „Roditelj“ jeste nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija koja na volonterskoj bazi pruža podršku na putu roditeljstva.

Višestruke prednosti dojenja podrazumevaju, pre svega, jačanje imuniteta i psihološke veze između majke i deteta čime se stvara siguran i zdrav temelj za njegovo fizičko i emotivno napredovanje.

Udruženje „Roditelj“ ima oformljene radionice koje sprovodi deceniju unazad, kako uživo, tako i preko aplikacije „Zoom“, a koje će u narednom periodu biti realizovane i na teritoriji opštine Novi Bečej u okvru kojih će majkama biti pružena podrška i edukacija na ovu temu.

Više informacija, ali i kontakte putem kojih se možete obratiti za savet možete pronaći na sajtu pomenutog udruženja na kom možete pročitati i mnoštvo korisnih tekstova i iskustava kada je u pitanju dojenje. Više o ovoj temi saznajte i u novom izdanju emisije „Iz mog ugla“, večeras, od 20 časova.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena