instagram
 
instagram

Turizam

Pasulj se najbolje kuva u Novom Bečeju kraj Tise

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 18. jul 2022. • 14:33 •

Pasulj se najbolje kuva u Novom Bečeju kraj Tise Pobednici u glavnoj konkurenciji takmičenja \"Opasuljivanje 2022\"

Proteklog vikenda u Novom Bečeju je po 25. put održano „Opasuljivanje“ - tradicionalno takmičenje u kuvanju pasulja. U organizaciji TO organizacije opštine Novi Bečej, uz podršku novobečejske opštine, manifestacija je i ove godine održana u ograđenom prostoru marine „Gradište“, uz samu obalu Tise. Prema rečima direktora TO opštine Novi Bečej, Saše Dujina, za takmičenje se prijavilo četrdesetak ekipa, a pored dobrog raspoloženja za odličnu atmosferu pobrinuli su se muzička grupa „Banda drvena“ i mnoštvo takmičarskih igara koje su okupile, kako najmlađe učesnike, tako i one malo starije. Takođe, u ovogodišnjem „Opasuljivanju“ učestvovalo je i nekoliko turističkih organizacija u okviru „Gastro karavana“, ističe Dujin.

Po prvi put u Novom Bečeju na „Opasuljivanju“ ove godine učestvovala je i ekipa portala Vojvodina uživo, koja nije krila dobro raspoloženje, kao ni nameru da Novi Bečej poseti ponovo.

Učesnici ovogodišnjeg „Opasuljivanja“ imali su priliku da se druže i sa ekipom kultne emisije „Marka žvaka“ koja je ovom prilikom posetila Novi Bečej.

Pogledajte video prilog!

Sedmočlani žiri u sastavu: Vladan Lazić, predsednik žirija, Dragana Gogić, Janoš Koso, Sonja Radenković, Ranko Janjić, Radmilo Bumber i Dragomir Andrin, članovi žirija, odlučivali su o tri glavne nagrade u konkurenciji „Gastro karavana“ u okviru koje su turističke organizacije Žagubica, Boljevac i Zaječar zauzele od prvog do trećeg mesta raspektivno, ali i u konkurenciji samog tradicionalnog takmičenja u kuvanju pasulja. U ovoj konkurenciji treće mesto zauzela je ekipa TO opštine Bečej, drugo ekipa „Alfa“ iz Novog Bečeja, dok je najbolji pasulj ove godine skuvala ekipa „Albatros“, takođe, iz Novog Bečeja.

U okviru 25. izdanja manifestacije „Opasuljivanje“ dodeljena je i specijalna nagrada za manastirski pasulj koju je osvojio Stevan Vorgić iz TO opštine Senta. Nagradu za najveseliju ekipu takmičenja zaslužila je ekipa „Mađioničari“ iz Novog Bečeja, najmlađa takmičarka bila je Angela Boberić, dok su titulu najšarmantnijih kuvarica zavrednele članice Udruženja žena iz Kumana.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena