instagram
 
instagram

Sport

Održan susret svih generacija veterana FK „Jedinstvo“

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 23. januar 2023. • 15:49 •

Održan susret svih generacija veterana FK „Jedinstvo“ Fotografija preuzeta iz knjige "FK "Jedinstvo" Novi Bečej 1989-2009", autora Stevana Davidovića

Nakon što je 1901. godine osnovan FK „Bačka“, najstariji aktivni klub na prostoru bivše SFR Jugoslavije, i na levoj obali Tise, u Novom Bečeju, održana je prva zvanična utakmica 8 godina kasnije. Prvi klub koji će, kroz svoju dugu istoriju često menjati naziv, u ovoj banatskoj varoši osnovan je 1911. godine i od tada, pa sve do danas, njegovi verni navijači  biće svedoci brojnih uspeha i značajnih sportskih događaja. Proteklog vikenda, na inicijativu nekadašnjeg igrača i trenera FK „Jedinstvo“, Dragomira Šarca, održan je susret svih generacija veterana koje su krojile njegovu istoriju.

Po njegovim rečima, pored novčanih sredstava, Fudbalskom klubu „Jedinstvo“ u velikoj meri značilo bi i znanje i iskustvo koje su mnogi od njih stekli upravo na klupi novobečejskog tima.

Ovo okupljanje bila je prilika i da se sete onih koji su nas, nažalost, napustili, a nakon minuta ćutanja i obraćanja organizatora, prisutne je pozdravio i nekadašnji predsednik kluba, Aca Đukičin.

Fudbalski klub „Jedinstvo“ u dva navrata takmičio se u Vojvođanskoj ligi. Prvi put zaigrali su 1979. godine kada su sezonu završili na pretposlednjem mestu na tabeli, a povratak je usledio dve godine kasnije. Oba puta, igrače „Jedinstva“ predvodio je Vladimir Pap, a mnogi od njih i danas se perioda na pragu i tokom osamdesetih godina sećaju kao najuspešnijeg u istoriji novobečejskog fudbala.

U skladu sa bogatom istorijom koju novobečejski fudbalski klub ima i ovo okupljanje realizovano je sa željom da preraste u tradiciju i ujedno postane jedan od načina da se od zaborava sačuva nemerljiv doprinos svakog pojedinca.


 

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad