instagram
 
instagram

Sport

KADA KOŠARKA I HUMANOST POSTANU JEDNO: Kompanija Meridian na FIBA turniru donirala pola miliona dinara!

TV Novi Bečej • Redakcija TV Novi Bečej • 28. septembar 2022. • 12:10 •

KADA KOŠARKA I HUMANOST POSTANU JEDNO: Kompanija Meridian na FIBA turniru donirala pola miliona dinara! FOTO: FIBA

Domaća kompanija Meridian važi za regionalnog lidera u industriji igara na sreću, ali već dugi niz godina imamo priliku da posmatramo, a u nekima i učestvujemo, brojne humanitarne akcije, koje pokazuju da je ova kuća i lider u humanosti i solidarnosti.

Ovog puta ova kompanija spojila je sport i jumanost i na Meridian kvalifikacionom turniru za FIBA Ligu šampiona nagradila najbolje, a pomogla onima kojima je to bilo najpotrebnije.

Naime, hala “Aeksandar Nikolić” ugostila je pet inostranih košarkaški ekipa na ovom turniru, kao i FMP Meridian, a timovi su se borili za ulazak u košarkašku Ligu šampiona. Tim povodom organizovana je i humanitarna akcija, tokom koje je donirano 500.000 dinara.

Prva donacija otišla je u ruke Opštine Kikinde, odnosno Društvu MNRO “Čigra”, dok je drugi ček na 100.000 dinara pripao Opštini Zemun, odnosno školi za slepu i slabovidu decu “Veljko Ramadanović”. Dakle, u prave ruke.

Drugog dana Meridian kvalifikacionog turnira uživali smo u dve utakmice, a nakon proglašenja MVP-ja Meridian je uručio još dve donacije – Ligi budućih šampiona, koji su nam i te kako potrebni, ako želimo da Srbija ostane zemlja sporta.

U nedelju smo gledali i veliko finale, nažalost domaći nim nije slavio, ali nekada je solidarnost i humanost važnija od rezultata. Kompanija Meridian i Opština Gračanica sa Kosova i Metohije nastavile su sjajnu saradnju, te je poslednja donacija uručena upravo Gračanici.

Ispred kompanije Meridian govorio je gospodin Damjan Stamenković, koji je istakao značaj ove, kao i brojnih drugih akcija.

“Godinama unazad trudimo se da reagujemo onda kada je reakcija potrebna i da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. Tako je bilo i ovog puta, prepoznali smo momenat i odlučili da kroz košarku i nove donacije još jednom podsetimo ljude zašto je važno da budemo humani i solidarni. Svakako, u istom smeru ćemo i nastaviti, mnogo je onih kojima je pomoć zaista potrebna”, rekao je gospodin Stamenković.

Dakle, to je ukupno 500.000 dinara donirano tokom Meridian kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

Izvor: soskanal.net

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena