instagram
 
instagram

Sport

Auto trka „Nagrada Novog Bečeja“ i ove godine bez incidenata

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 16. avgust 2021. • 14:11 •

Auto trka „Nagrada Novog Bečeja“ i ove godine bez incidenata Super driver u centru Novog Bečeja

Treći put za redom, Novi Bečej je i ove godine bio domaćin auto trke „Nagrada Novog Bečeja“ koja se vozi u okviru šampionata Srbije. Kao i prethodne dve godine, takmičari su vozili u centru Novog Bečeja, a samo takmičenje je prošlo bez incidenata i nezgoda. U ukupno 8 klasa takmičilo se preko 50 takmičara, a auto trku je i ove godine organizovalo Automobilsko sportsko udruženje „Smart“ iz Beograda, pod pokroviteljstvom Sportskog auto i karting saveza Srbije. I ovog puta najviše pažnje uloženo je u bezbednost same staze, a samim tim i vozača, ističu organizatori.

U kategoriji dama i ove godine bez premca je bila Bjanka Ostrogonac iz Futoga koja je pored prvog mesta u kategoriji žena osvojila i 2. mesto u plasmanu vozila u klasi 5, u kojoj se takmiče automobili preko 1.200 kubika. Iako je staza u Novom Bečeju svake godine prilično „klizava“, ove godine je to bio poseban slučaj, smatra Bjanka Ostrogonac koja nije bila previše zadovoljna ni zbog kašnjenja u takmičenju.

U generalnom plasmanu najbolji je bio Petar Studen, drugi Nikola Vetić, dok je treće mesto zauzeo Filip Radovanović. Prvoplasirani Petar Studen iz Beograda ove godine zauzeo je i 1. mesto u klasi 4. Sa nama je podelio svoje utiske nakon dodele nagrada na amfiteatru na Tiskom keju.

Organizaciju auto trke „Nagrada Novog Bečeja“ i ove godine podržali su opština Novi Bečej i TO novobečejske opštine. Prema rečima predsednika opštine, Saše Maksimovića, auto trka u centru naseljenog mesta jeste atraktivna, ali je i blokirala kompletan centar, tako da se ozbiljno razmišlja o njenom izmeštanju na drugu lokaciju.

Auto trka u Novom Bečeju je i svojevrsna promocija turističke ponude Novog Bečeja, smatra direktor turističke organizacije, Saša Dujin.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena