instagram
 
instagram

Sport

Kikinđani najbolji u basketu

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 3. avgust 2021. • 15:41 •

Kikinđani najbolji u basketu Pobednička ekipa "Zicer" iz Kikinde

Novo Miloševo je ovog leta 4. put bilo domaćin turnira u basketu 3x3, koji je uspešno organizovao KK „Vojvodina“. Na turniru se ove godine takmičilo 10 ekipa, a u uvek atraktivnom basketu uživala je i mnogobrojna publika što organizatore takmičenja, kako kažu, čini izuzetno srećnim. 
U finalnoj utakmici sastale su se ekipe „Zicer“ iz Kikinde  i „Kruna“ iz Zrenjanina, a u izuzetno zanimljivoj završnici, bolja je bila ekipa iz Kikinde, koja je zabeležila pobedu 21:19. Pobedničkoj ekipi pripala je nagrada od 50 hiljada, a drugoplasiranoj 25 hiljada dinara. U borbi za treće mesto ekipa „3x3“ iz Kikinde bila je bolja od  „Integral gradnje“ iz Novog Miloševa i tako osvojila novčanu nagradu od 15 hiljada dinara.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Luka Gašić, igrač pobedničke ekipe iz Kikinde koji je izneo svoje utiske: Zadovoljni smo, iako se turnir ipak malo odužio. No, organizacija je stvarno bila na najvišem nivou, veoma sam prijatno iznenađen, kao i prisustvom publike, jer je zaista mnogo ljudi pratilo utakmice što je prilično retko za ovakve turnire. Borili smo se u finalu, što bi se reklo, do zadnje lopte što govori i rezultat. Ekipa „Kruna“ iz Zrenjanina je zaista jaka ekipa, dobra, mislim da smo pružili dobru partiju i jedni i drugi.

Podršku ovogodišnjem turniru pružili su MZ Novo Miloševo i opština Novi Bečej. Sportska dešavanja tokom leta ubrajuju se u najposećenije događaje, što pokazuje da se njihov kontinuitet mora održati, smatra Đorđe Mirkov, predsednik KK „Vojvodina“ iz Novog Miloševa: Ekipe su bile izuzetno jake, publika je bila fantastična, organizacija je zaista bila na visokom nivou, sudije su bile dobre, dakle, sve je proteklo u najboljem redu i više smo nego zadovoljni. Što se tiče nagrada, one su ove godine bile nešto skromnije u odnosu na prethodne godine, ali to nam ukazuje da je naš turnir, koji je sada već tradicionalni, mesto gde ekipe dolaze sa željom da igraju, bez obzira na iznos novčane nagrade.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novi Bečej – život, ljudi, događaji”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena