instagram
 
instagram

Kultura

Novi stihovi Miloša Galetina promovisani u Domu kulture

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 17. oktobar 2022. • 15:10 •

Novi stihovi Miloša Galetina promovisani u Domu kulture Sonja Segić, Nevena Šarenac, Miloš Galetin i Nataša Bundalo Mikić

Deveta po redu knjiga poezije Miloša Galetina pod nazivom „Oblak na krilu čaplje” protekle nedelje promovisana je u novobečejskom Domu kulture. Pored samog autora koji je prisutnima govorio svoje stihove, program ove književno-muzičko večeri upotpunilo je i predstavljanje novosadske pesnikinje Nataše Bundalo Mikić, dok je muzički sastav „Kap po kap”, takođe, iz Novog Sada izveo niz autorskih pesama nastalih upravo na stihove Miloša Galetina.

Miloš Galetin poezijom se bavi od svoje 17. godine. Diplomirao je na katedri za Srpski jezik i književnost pri Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, te danas predaje maternji jezik. Na njegove stihove do sada su snimljena tri muzička albuma, dok se njegove pesme nalaze u antologijama svetske, ali i savremene srpske poezije.

Gošća poetske večeri, Nataša Bundalo Mikić, do sada je objavila je pet knjiga, od čega su četiri knjige poezije i jedan roman u izdanju Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa. Dobitnica je nagrade „Stražilovo” za knjigu poezije Brankovog kola. Za Miloša Galetina i njegovu poeziju, veže je, pre svega, prijateljstvo.

Kako je došlo do toga da autorske pesme muzičkog dua „Kap po kap” nastanu upravo na stihove Miloša Galetina, objasnile su njegove članice, Nevena Šarenac i Sonja Segić.

Pogledajte video prilog!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad