instagram
 
instagram

Kultura

„Nušićev žirado“ Tomislavu Drvaru iz Sombora

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 14. septembar 2022. • 15:22 •

„Nušićev žirado“ Tomislavu Drvaru iz Sombora Nebojša Nušić, Tomislav Drvar, Miodrag Ilić i Vitomir Ćurčin

Svečanom dodelom nagrada u dvorištu Narodne biblioteke u Novom Bečeju uspešno je privreden kraju anonimni literarni konkurs za savremenu originalnu satiričnu priču „Nušić – Novi Bečej - Svet“ koji je novobečejska biblioteka u saradnji sa beogradskom Fondacijom „Nušić“ organizovala treću godinu za redom. Na konkurs je pristigao veliki broj radova, pa žiri u sastavu: književnik Miodrag Ilić, predsednik žirija, Vladimir Davidović, direktor Narodne biblioteke Novi Bečej, Nebojša Nušić, upravitelj Fondacije „Nušić“, Verica Mesaroš, profesorka književnosti, Jelena Perić, teatrolog i Olivera Jelkić, književnica, članovi žirija, ni ove godine nije imao lak zadatak.

Prvu nagradu žirija, „Nušićev žirado“, ove godine za priču „David Štrbac pred sudom“ osvojio je Tomislav Drvar iz Sombora. Drugu nagradu zaslužio je Marko Miljković iz Kragujevca pričom „Obnovljivi izvori“. Zbog kvaliteta radova, žiri je ove godine odlučio da dodeli dve treće nagrade, a dobili su ih: Vitomir Ćurčin iz Zrenjanina sa pričom „Novogodišnja putovanja iz snova“ i Stevica Đorđević  iz Beograda sa pričom „Pobegulja“.

Pobedničku priču Tomislava Drvara pristuni su imali priliku da čuju u interpretaciji glumice Svetlane Sretenović.

Brojem učesnika, ali i samom organizacijom literarnog konkursa, zadovoljan je i direktor novobečejske biblioteke, Vladimir Davidović.

Pogledajte video prilog!

Davidović se ovom prilikom zahvalio i pevačkoj grupi pod rukovodstvom nastavnice muzike Sofije Jegdić Gurjanov koja je na početku programa izvela „Hajdučki sastanak“, himnu Nušićevih hajduka, ali i Zorici i Borisu Akerman koji su izvođenjem odabranih pesama ulepšali svečani program proglašenja i dodele nagrada ovogodišnjeg literarnog konkursa u slavu savremene satirične priče i čuvenog komediografa Branislava Nušića.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena