instagram
 
instagram

Kultura

Akvarelisti po 27. put stvaraju pokraj Tise

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 16. avgust 2022. • 14:21 •

Akvarelisti po 27. put stvaraju pokraj Tise Radule Bošković, Edit Zerebelji Tenji, Marina Cvejin i Aleksandar Saša Bogdanović

Svečanim otvaranjem izložbe radova sa prošlogodišnjeg saziva u holu novobečejskog Doma kulture i izložbom akvarela Dimitrija Kolarevića u Galeriji „Tiska akademija akvarela“ u Novom Bečeju sinoć je počela 27. „Tiska akademija akvarela“. Likovna kolonija ove godine okupila je jedanaestoro umetnika koji će do petka stvarati nove akvarele pokraj Tise, u prostorijama Doma kulture, a prema rečima Edit Zerebelji Tenji, stručne saradnice u ovoj ustanovi i učesnice same likovne kolonije, rad umetnika je otvorenog tipa i dobrodošli su svi koji žele da se druže sa slikarima i saznaju nešto novo o akvarelu koji za mnoge predstavlja i najtežu likovnu tehniku.

Na otvaranju dveju izložbi u Domu kulture prisutnima su se obratili Radule Bošković, slikar iz Novog Sada i Aleksandar Saša Bogdanović, slikar iz Vršca i stalni član Umetničkog saveta „Tiske akademije akvarela“, koji se ovom prilikom posebno osvrnuo na svog prijatelja i kolegu, preminulog Dimitrija Kolarevića koji je svojom umetnošću, između ostalog, ostavio dubok trag i na rad likovne kolonije u Novom Bečeju.

Marina Cvejin, v.d. direktora Doma kulture opštine Novi Bečej, istakla je ovom prilikom da će u četvrtak, 18. avgusta, u 20 časova u novobečejskom parku, u čast likovne kolonije biti održan i koncert pod nazivom „Zvuci kao boje“.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena