instagram
 
instagram

Kultura

Mladi vokalni umetnici usavršavali se u Novom Bečeju

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 19. jul 2022. • 15:03 •

Mladi vokalni umetnici usavršavali se u Novom Bečeju Polaznici ovogodišnje Letnje operske škole na sceni Doma kulture u Novom Bečeju

U saradnji Muzičko opersko teatarske organizacije i novobečejskog Doma kulture u periodu od 8. do 18. jula u Novom Bečeju je po prvi put održana Letnja operska škola koja za svoj osnovni cilj ima približavanje operske muzike široj publici, a naročito mladima. Šesta po redu Letnja operska škola okupila je jedanaest mladih polaznika koji su i ove godine imali priliku da iz različitih uglova sagledaju profesiju i upoznaju izuzetne umetnike i pedagoge, naglašava Nataša Jović Trivić, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu i predsednica Muzičko opersko teatarske organizacije „Moto“.

Tokom deset dana boravka polaznika i predavača u Novom Bečeju, novobečejska publika je imala priliku da prati rad škole putem šest zanimljivih koncerata održanih u sali Doma kulture uključujući i završni gala koncert polaznika ovogodišnje Letnje operske škole, ističe Violeta Pančetović Radaković, redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i vokalni pedagog u Letnjoj operskoj školi „Moto“.

Na prednosti Letnje operske škole i ovakvog vida učenja osvrnuo se ovom prilikom i dirigent Srboljub Dinić.

Bojana Tričković, učenica srednje Muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu i Matija Arnautović, koji je ove godine upisao Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, drugu godinu za redom učesnici su Letnje operske škole.

Pogledajte video prilog!

Ovogodišnja Letnja operska škola odvijala se pod pokroviteljstvom Kreativne Evrope u sklopu projekta „Opera: past, prezent, prefekt!“ i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad