instagram
 
instagram

Kultura

Novobečejskoj publici predstavljen „Melanholični otpor forme“ Viktora Škorića

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 12. jul 2022. • 15:16 •

Novobečejskoj publici predstavljen „Melanholični otpor forme“ Viktora Škorića Srđan V. Tešin i Viktor Škorić u Narodnoj biblioteci u Novom Bečeju

Mladi pisac i književni kritičar iz Novog Miloševa, Viktor Škorić, nedavno je u Narodnoj biblioteci u Novom Bečeju promovisao svoju poslednju knjigu pod nazivom „Melanholični otpor forme“ u prošlogodišnjem izdanju Banatskog kulturnog centra. U pitanju je zbirka Škorićevih kritika i eseja nastalih u prethodnom periodu, a pored samog autora u okviru novobečejske promocije o knjizi je govorio i književni kritičar Srđan V. Tešin iz Kikinde.

Ono što odlikuje Škorićevu knjigu „Melanholični otpor forme“ i čini je posebno interesantnom jeste činjenica da se ne radi o klasičnoj akademskoj knjizi kritika i eseja, već je cilj autora, kako kaže, bio da književnosti pristupi, pre svega, sa čitalačke strane.

Prema rečima Srđana V. Tešina knjiga Viktora Škorića je napisana u slavu čitanja.

Više saznajte u video prilogu!

Viktor Škorić rođen je 1991. godine u Zrenjaninu. Završio je master studije na Odseku za srpsku književnost u Novom Sadu. Pored knjige „Melanholični otpor forme“ objavio je i zbirku kratkih priča „Davnina, ruža i prah“ (2011), kao i knjigu eseja o Dušanu Vasiljevu pod naslovom „Magle, noći i žice“ (2016), obe u izdanju Banatskog kulturnog centra. Pored knjiga, objavljivao je tekstove u Letopisu Matice srpske, Tragu, Koracima, Buktinji, Književnom životu, Bagdali... Dobitnik je Brankove nagrade za esej i član velikog žirija za dodelu Nagrade Meša Selimović.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena