instagram
 
instagram

Kultura

Fotografije kao ostvarenje drevnog sna o letenju

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 1. april 2022. • 12:37 •

Fotografije kao ostvarenje drevnog sna o letenju Edit Zerebelji Tenji i Rajko Karišić na otvaranju izložbe u Galeriji "Selo"

U Galeriji „Selo“ u Domu kulture opštine Novi Bečej u sredu, 30. marta, otvorena je izložba fotografija Rajka Karišića pod nazivom „Pogledi ispod oblaka - kada priroda slika“. Kako je primetila istoričarka umetnosti, Lidija Seničar, Karišićeve fotografije su „plodonosan odnos umetnika i tehnologije“, s obzirom da su nastale putem drona, odnosno male bespilotne letilice, a na svojevrstan način prikazuju vojvođanske pejzaže, oranice, obale reka, jezera...Kao jednu od posebnosti izloženih fotografija, autor ističe činjenicu da su zabeležene pod uglom od 90 stepeni.

Karišić je do sada na ovu temu izdao i dve monografije, dok je treća u pripremi, a nosi naziv „Pogledi ispod oblaka - proleće je stiglo“.

Pogledajte video prilog!

Rajko Karišić fotografijom se bavi bezmalo pola veka, pa za sledeću godinu planira bogatu monografija koja će obeležiti ovaj veliki jubilej. Tokom svog plodonosnog rada koji obuhvata preko 100 samostalnih izložbi, uz učešće na preko 200 likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu, Karišić je zavredneo mnogobrojne nagrade, a među poslednjima su nacionalno priznanje i Sretenjsko odlikovanje - Srebrna medalja za zasluge u februaru ove godine, Zlatna plaketa Udruženja književnika Srbije, dok je u januru postao i redovan član Matice srpske u Novom Sadu.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena