instagram
 
instagram

Kultura

Uz pet pozorišnih predstava sačuvano sećanje na Lazu Telečkog

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 11. oktobar 2021. • 13:33 •

Uz pet pozorišnih predstava sačuvano sećanje na Lazu Telečkog Predstava šabačke Scene maske na daskama kumanačkog Doma kulture

U okviru završnice ovogodišnjih 29. „Dana Laze Telečkog“ u Kumanu, ljubitelji pozorišne umetnosti imali su priliku da u subotu, 9. oktobra, u pozorišnoj sali kumanačkog Doma kulture pogledaju predstavu „Klara, dogodilo se nešto neočekivano“ u izvođenju šabačke Scene Maske. Osnivač ovog ansambla i glumac šabačkog pozorišta, Ivan Tomašević, po prvi put je nastupao pred kumanačkom publiku za koju je, kako kaže, čuo da ima izvanredan odnos prema pozorišnoj umetnosti upravo zahvaljujući „Danima Laze Telečkog“.

Ovogodišnji „Dani Laze Telečkog“, održani uz slogan „Vreme je za aplauz“, obuhvatili su tokom tri dana dve predstave za decu i tri za odrasle, a publika je imala priliku da vidi i novosadsku izložbu o Lazi Telečkom, ističe Dušan Radišić, predsednik Saveta MZ Kumane koja je i ove godine u saradnji sa opštinom Novi Bečej organizovala ovu pozorišnu manifestaciju sa dugom tradicijom koja će sledeće godine proslaviti i jubilej - 30 godina svog postojanja.

Pogledajte video prilog!

Podsetimo, u okviru kumanačke pozorišne manifestacije i ove godine uručena je prestižna nagrada „Maska Laze Telečkog“ i to glumcu kikindskog pozorišta Branislavu Kneževiću.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena