instagram
 
instagram

Kultura

Petrinović i Radulović laureati 22. „Dana Teodora Pavlovića“ u Novom Miloševu

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 5. oktobar 2021. • 14:50 •

Petrinović i Radulović laureati 22. „Dana Teodora Pavlovića“ u Novom Miloševu Franja Petrinović i Selemir Radulović pokraj biste Teodora Pavlovića

Dvadest i drugi „Dani Teodora Pavlovića“ u Novom Miloševu, književna manifestacija posvećena liku i delu Teodora Pavlovića, jednoj od najistaknutijih, a nepravedno zapostavljenih, ličnosti srpskog naroda u prvoj polovini 19. veka, čije je pregalaštvo dalo trajni doprinos srpskoj kulturi, završeni su dodelom nagrada „Teodor Pavlović“ u Banatskom kulturnom centru, u ustanovi koja manifestaciju uspešno organizuje pod pokrovirteljstvom opštine Novi Bečej, a u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada.

Prema odluci žirija u stastavu: profeseor dr Sava Damjanov, predsednik žirija, profesor dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović, članovi žirija, ovogodišnju nagradu za najbolju knjigu zaslužio je roman „Konačni izveštaji o ravnoteži“ Franje Petrinovića, u izdanju Akademske knjige iz Novog Sada, 2020. godine.

Ovogodišnja nagrada „Teodor Pavlović“ za životno delo dodeljena je pesniku Selimiru Raduloviću. Kao neko ko je u svom dosadašnjem stvaralaštvu zavredneo mnogobrojne nagrade, Radulović je posebno istakao značaj nagrade sa imenom Teodora Pavlovića.

Svoje stručno mišljenje o ovogodišnjim laureatima „Dana Teodora Pavlovića“ u Novom Miloševu sa nama je podelio predsednik žirija, pisac i književni kritičar, Sava Damjanov.

Pogledajte video prilog!

Ovogodišnji „Dani Teodora Pavlovića“ trajali su tri dana, a pored same dodele nagrada, program je obuhvatio i otvaranje izložbe radova učenika Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ u galeriji Banatskog kulturnog centra, kao i promociju tri romana Radovana Vlahovića u Žitnom magacinu, uz otvaranje dopunjene muzejske postavke i izložbe o poslednjem zrenjaninskom rabinu, Hermanu Helfgotu.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad