instagram
 
instagram

Društvo

Uskoro prva rang lista za oporavak penzionera u banjama

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 29. februar 2024. • 12:10 •

Uskoro prva rang lista za oporavak penzionera u banjama

Rang-lista korisnika penzija koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju biće objavljena 1. marta na oglasnim tablama u udruženjima penzionera i u filijalama Fonda PIO.

Korisnici koji su podneli zahtev i ispunjavaju uslove mogu se na ovim spiskovima preliminarno informisati da li su u ovoj godini ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju.

Ukoliko nisu, imaju mogućnost podnošenja prigovora nadležnoj komisiji, u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja rang-liste na oglasnoj tabli, tj. od 4. do 8. marta. Komisija je dužna da u roku od pet dana razmotri podnete prigovore, obavesti podnosioce prigovora i utvrdi konačnu rang-listu korisnika penzija koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju.

U skladu s tim, konačna rang-lista će biti objavljena 14. marta, nakon čega će uslediti i prvi pozivi korisnicima za upućivanje na oporavak.

Podsetimo, pravo da podnesu prijavu na banjski oporavak o trošku Fonda PIO, imali su korisnici starosnih, prevremenih starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, čija penzija iznosi do 39.850 dinara, koji nemaju druga lična primanja i koji nisu koristili rehabilitaciju počev od oglasa za 2020. godinu.

U skladu s Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija, rang-lista se utvrđuje prema broju bodova, na osnovu sledećih kriterijuma: visina penzije, broj godina staža osiguranja, broj godina korišćenja penzije, ostvareno pravo na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica, ostvareno pravo na porodičnu penziju za korisnika koji je pravo ostvario kao dete koje nije sposobno za samostalan život i rad. Pod jednakim uslovima za upućivanje na rehabilitaciju, prednost ima korisnik penzije koji je stariji, ističu iz PIO fonda.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena