instagram
 
instagram

Društvo

Pomoć penzionerima za prijavu za penzionerske kartice

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 23. mart 2023. • 13:39 •

Pomoć penzionerima za prijavu za penzionerske kartice Ljubica Peskar, predsednica Novog opštinskog udruženja penzionera Novi Bečej

Republički fond PIO od 15. marta ove godine omogućio je svojim korisnicima dobijanje penzionerskih kartica nove generacije koje će osim dokazivanja statusa penzionera biti korišćene i za nove pogodnosti i značajno će uticati, kako navode, na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

U ovaj projekat uključuje se šira društvena zajednica, pre svega Vlada Republike Srbije, lokalne samouprave, društveno odgovorni privredni subjekti i preduzetnici koji će obezbediti posebne popuste penzionerima koji pri plaćanju roba i usluga prilože penzionersku karticu, kao i javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će obezbediti mogućnost ostvarivanja benefita na osnovu bodova koje će obračunavati Fond PIO po svakoj realizovanoj potrošnji za koju se dobije fiskalni račun.

Zahtev za dobijanje nove penzionerske kartice može se upiti putem interneta i portala Fonda PIO, ali i u svim njegovim organizacionim jedinicama.

U opštini Novi Bečej pomoć penzionerima u procesu prijavljivanja pružaju i udruženja penzionera.

Od potrebnih podataka za prijavu za penzionersku karticu, Ljubica Peskar, predsednica Novog opštinskog udruženja penzionera Novi Bečej, izdvaja JMBG i broj mobilnog telefona.

Penzionerske kartice nove generacije zvanično će se koristiti od 1. oktobra ove godine.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena