instagram
 
instagram

Društvo

Članovi Opštinskog veća utvrdili rebelans budžeta opštine

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 23. maj 2022. • 14:42 •

Članovi Opštinskog veća utvrdili rebelans budžeta opštine 49. sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej

U okviru 49. sednice Opštinskog veća opštine Novi Bečej članovi Veća jednoglasno su utvrdili predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Novi Bečej za 2022. godinu. Prema rečima predsednika opštine Novi Bečej, Saše Maksimovića, rebalans budžeta predstavlja i najvažniju tačku dnevnog reda održane sednice koja se tiče svih građana opštine. Kako kaže, on se, pre svega, odnosi na „skidanje“ deficita budžeta sa milijardu i 118 miliona dinara na 960 miliona dinara zbog potencijalnog kreditnog zaduživanja u vezi sa izgradnjom zatvorenog bazena u Novom Bečeju, odnosno spa centra.

Maksimović je ovom prilikom pozvao sugrađane na strpljenje i kada je sama izgradnja kanalizacione mreže u Novom Bečeju u pitanju koja bi, iako je predviđeni rok za završetak radova 3 godine, trebalo da bude gotova do kraja ove godine.

Na održanoj sednici Opštinskog veća nije data saglasnost na podizanje cena komunalnih usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada u novobečejskoj opštini.

Članovi Opštinskog veća doneli su i Zaključak o odobravanju sredstava Domu zdravlja Novi Bečej za potrebe reparacije kardiološke sonde.

Na 49. sednici Opštinskog veća donet je i zaključak o poveravanju poslova održavanja priobalja na Tisi MZ Novi Bečej. Prema rečima Miroslava Macure, sekretara Saveta MZ Novi Bečej, radi se o potezu dužine od oko 1.200 metara same gradske marine u kojoj se nalaze 352 priveza na kojima je smešteno 274 plovila tokom sezone koja traje od 1. juna do 30. oktobra.

Na sednici Opštinskog veća, između ostalog, doneto je i rešenje o davanju saglasnosti na program ovogodišnjih jubilarnih 30. „Obzorja na Tisi - Dana Josifa Marinkovića“ u Novom Bečeju koji će biti održani 26. i 27. maja.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena