instagram
 
instagram

Društvo

Srednja škola Novi Bečej otvorila svoja vrata osmacima

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 12. april 2022. • 14:42 •

Srednja škola Novi Bečej otvorila svoja vrata osmacima Srednjoškolci ugostili osmake

Srednja škola Novi Bečej od ponedeljka do četvrtka sprovodi takozvanu „Nedelju otvorenih vrata“ u okviru koje učenici 8. razreda svih osnovnih škola u novobečejskoj opštini imaju priliku da se upoznaju sa svim mogućnostima koje nudi ova obrazovna ustanova i da se na osnovu toga potencijalno opredele da svoje dalje školovanje nastave upravo u njoj.

U okviru „Nedelje otvorenih vrata“ učenici Srednje škole u Novom Bečeju svojevrsni su prezenteri ponuđenih smerova ove škole, njenih vrednosti i prednosti, smatra direktorka škole Anita Bojić Perkin: „Ove godine upisujemo smerove: gimnaziju u četvorogodišnjem trajanju opšteg tipa, tehničar mehatronike, takođe, u četvorogodišnjem trajanju, modni krojač u trogodišnjem trajanju i mehaničar motornih vozila u trogodišnjem trajanju, što je i novost za ovu godinu. U svakom odeljenje može se upisati po 30 učenika, a novi smer koji Srednja škola nudi ove godine obuhvata sve ono što je pružao smer automehaničar i mehaničar privredne mehanizacije, a pored toga i obuku za vozača.“

Informacije iz  „prve ruke“, od samih učenika Srednje škole, najbolji je način da se budući srednjoškolci upute u sve ono što ih zanima, smatra Jelena Marinkov, psiholog škole. Ona dodaje da osmaci zahvaljujući ovom konceptu imaju priliku da vide i mini sajam u okviru kog su predstavljeni svi smerovi škole.

Bojan Aleksov, profesor fizičkog vaspitanja u novobečejskoj Srednjoj školi, osvrnuo se i na neke od pogodnosti koje pruža škola u kojoj se, najpre, kao učenik, a kasnije i kao profesor nalazi već skoro 35 godina.

Pogledajte video prilog!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena