instagram
 
instagram

Društvo

„Pomoć u kući“ - obukom do radne prakse i zapošljavanja

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 15. mart 2022. • 13:12 •

„Pomoć u kući“ - obukom do radne prakse i zapošljavanja Prezentacija u Domu kulture opštine Novi Bečej

U okviru drugog kruga poziva za obuku, radnu praksu i mogućnost zapošljavanja u oblasti pomoći u kući za starije osobe, Centar za podršku i inkluziju „Help net“ iz Beograda koji u saradnji sa Nemačkim informativnim centrom za migracije, stručno obrazovanje i karijeru (DIMAK) sprovodi deo programa „Migracije za razvoj“ koji u Srbiji realizuje nemačka organizacija „GIZ“, u Domu kulture opštine Novi Bečej nedavno je održana prezentacija istog, namenjena zainteresovanim budućim geronto-domaćicama i geronto-domaćinima. Program je deo globalne inicijative „Povratak u nove šanse“ nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a za cilj ima unapređenje ekonomske i socijalne integracije  povratnika i lokalnog stanovništva u zemlji. Program se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Prema rečima Gordane Milovanović, predsednice Udruženja „Help net“, program podrazumeva akreditovanu obuku za pružanje pomoći u kući uz sticanje sertifikata izdatog od strane Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu za pružanje ove usluge, ali i plaćenu radnu praksu kod licenciranih pružalaca usluge.

Među licenciranim puržaocima usluge pomoći u kući nalazi se i Dom za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški - Čudotvorac“ u Novom Bečeju.

Više informacija saznajte u video prilogu!

Za obuku pružanja usluge „pomoć u kući“ prijava se može izvršiti putem onlajn obrasca koji je dostupan na sajtu www.helpnet.rs, dok se sve dodatne informacije mogu dobiti putem telefona: 060 3882090 ili putem mejl adrese: [email protected] .

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad