instagram
 
instagram

Društvo

Svečano obeležen Dan oslobođenja Novog Bečeja 4. oktobar

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 4. oktobar 2021. • 14:45 •

Svečano obeležen Dan oslobođenja Novog Bečeja 4. oktobar Svečano polaganje venaca na spomenik Crvenoarmejcima na Tiskom keju

Obeležavanje 4. oktobra, dana oslobođenja Novog Bečeja od nacističkih snaga u Drugom svetskom ratu, ove godine imalo je poseban značaj, jer je postavljanjem ploča sa natpisima i imenima 26 ruskih vojnika koji su poginuli braneći slobodu, spomenik Crvenoarmejcima na Tiskom keju koji je podignut 1946. godine vraćen u prvobitno stanje od pre sedam decenija. Pored otkrivanja natpisa sa imenima stradalih vojnika, na spomenik koji je istovremeno i njihova grobnica, tradicionalno su položeni venci, a posebna počast odata je i puštanjem ruske i srpske himne.

Prisutnima se, pored predsednika opštine Novi Bečej, Saše Maksimovića, danas kod spomenika na Tiskom keju obratio i pukovnik Vladimir Bikov, pomoćnik vojnog atašea Ruske ambasade u Srbiji, jedan od zaslužnih za obnavljanje spomenika Crvenoarmejcima u Novom Bečeju i to na inicijativu novobečejskog Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Vološinov“.

Program obeležavanja 4. oktobra nastavljen je u holu Doma kulture opštine Novi Bečej gde je postavljena izložba ratnih fotografija koje je brižljivo prikupilo Društvo „Vološinov“, koja će narednih dana biti dostupna za sve zainteresovane u toku radnog vremena Doma kulture u Novom Bečeju.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena