instagram
 
instagram

Društvo

Večerašnjim muzičkim programom završava se slava u Novom Miloševu

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 2. avgust 2021. • 15:30 •

Večerašnjim muzičkim programom završava se slava u Novom Miloševu Pobednice u takmičenju za najbolju štrudlu

Meštani Novog Miloševa danas proslavljaju slavu sela, Svetog Iliju Gromovnika, a manifestacija „Seoska slava Sveti Ilija“ ušla je u svoj treći, završni dan. Ovogodišnja proslava seoske slave počela je u subotu, 31. jula, takmičenjem u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“, dok je narednog dana, u nedelju, održana jubilarna 20. Štrudlijada. Iako ove godine nije oboren rekord u dužini štrudle, meštane, ali posetioce manifestacije to nije sprečilo da uživaju u ovom slasnom specijalitetu, ali i da se dobro zabave uz folkolorne ansamble „Bećarca“ i „Teodora Pavlovića“ i tamburšku muziku.

U ovogodišnjem takmičenju za najbolju štrudlu učestvovalo je sedam takmičarki, a prema tradiciji u okviru programa Študlijade proglašene su tri najbolje, uz dodelu pehara i priznanja. Prema oceni stručnog žirija ovogodišnje treće mesto zauzela je štrudla Slađane Đorđijev iz Novog Bečeja, dok su drugo i prvo mesto osvojile članice Udruženja žena Iđoš, Natalija Vitas i Sonja Liptai, koja kaže da svaka domaćica zna tajnu dobre štrudle. Pobednička štrudla ove godine bila je sa orasima.

Članice Udruženja žena Iđoš na novomiloševačku slavu dolaze već godinama, a svoje rukotvorine i druge đakonije, među kojima je i pekmez od bundeve, posetiocima ovogodišnje manifestacje predstavile su u okviru etno bazara.

Drugog dana manifestacije, za dobar provod u večernjim časovima pobrnuo se najpre nastup tribjut benda „Bjelo dugme“, a zatim i Amadeus benda.

Manifestaciju „Seoska slava Sveti Ilija“ u Novom Miloševu ove godine organizovali su MZ Novo Miloševo, opština Novi Bečej i TO opštine Novi Bečej.

Program manifestacije završava se večerašnjim koncertima Ivane Pavković od 21:30h i Stefana Petrušića od 23:00h.

Pogledajte video prilog!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena