Yunet
 

Zdravlje

Putem projekta UNICEF-a mladi Kikinđani glasaju za zdravlje

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 25. mart 2024. •

Putem projekta UNICEF-a mladi Kikinđani glasaju za zdravlje

Projekat ,,Klimatske promene” ima za cilj da podstakne mlade na razmišljanje o vodosnabdevanju, sanitaciji i higijeni. Predavanje na ove teme sprovodi UNICEF na teritoriji Srbije, a Kikinda je jedan od pet gradova koji je dobio priliku da svojim učešćem podigne svest mladim sugrađanima, čuje njihova mišljenja i stavove.

Kancelarija UNICEF-a u Srbiji sprovodi projekat koji se tiče klimatskih promena, vodosnabdevanja, sanitacije i higijene, te je Kikinda jedan od pet gradova koji je dobio priliku da učestvuje u projektu i putem radionice podigne svest mladim sugrađanima o očuvanju i značaju životne sredine, vode i higijene. Kroz razgovor sa stručnim licima, đaci su razmenjivali mišljenja, stavove, a ujedno stekli i nova znanja.

-Deca i mladi su grupa na koju posebno klimatske promene mogu da imaju efekat, ono što je danas naš zadatak jeste da otvorimo diskusiju o ovoj temi, kako one utiču na vodosnabdevanje, na zdravlje dece i mladih i kako mladi mogu da se uključe u donošenje i razvoj javnih politik u ovom sektoru, rekao je Miodrag Gluščević.

-Ovaj projekat nam je vrlo bitan, bitno nam je šta mladi misle o oblasti vodosnabdevanja, sanitaciji i higijeni što je ujedno i tema projekta. Sam cilj je da se mladi uključe u načine razmišljanja koji uticaj klimatske promene imaju na navedene oblasti, kao i na zdravlje dece i mladih, rekla je Miroslava Narančić sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Projekat UNICEF-a, pored Kikinde, obuhvatio je Novi Sad, Sombor, Sremsku Mitrovicu i Suboticu. Predavanju su prisustvovali đaci druge godine Gimnazije „Dušan Vasiljev” i volonteri Crvenog krsta u Kikindi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena