Yunet
 

Zdravlje

Doktorka Sanja Brusin Beloš je primer izvrsnosti u očuvanju javnog zdravlja

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 19. mart 2024. •

Doktorka Sanja Brusin Beloš je primer izvrsnosti u očuvanju javnog zdravlja

Doktorka Sanja Brusin Beloš, specijalista higijene i načelnik centra za higijenu i humanu ekologiju pri Zavodu za javno zdravlje Kikinda, svojim predanim radom i stalnom brigom o zdravlju građana postavila je visoke standarde u javnom zdravstvu. Njena posvećenost ka očuvanju i unapređenju zdravstvenih uslova u Kikindi nije prošla nezapaženo. Prethodne godine, njena kontinuirana posvećenost i izuzetan doprinos zajednici prepoznati su kroz godišnju nagradu grada Kikinde, koja joj je uručena u znak zahvalnosti i doprinosa za sve što je do sada učinila.

-„ Pa verujte mi da sam jako prijatno iznenađena. Drago mi je da je taj moj rad prepoznat jer ja sam specijalista higijene od 1998. godine, 26 godina se bavim ovim poslom. Bila su tu razna vremena, prijatna i neprijatna i drago mi je što je to neko prepoznao i može se reći da je to neka kruna karijere,”priča nam dr Brusin Beloš. Rođena je u Zrenjaninu, a kako kaže zaposlenje u Kikindi joj je bilo prvo pa je tako i odlučila da karijeru nastavi upravo u našem gradu.

-„ Vrlo rano sam počela da razmišljam o toj profesiji. Bilo je tu još nekih alternativnih zanimanja, prirodnih nauka, fizika i hemija, međutim ipak je prevagnula mediicna. Kada sam završila srednju Medicnsku onda sam upisala fakultet u Novom Sadu i po završetku fakulteta još jedno kratko vreme bila u Zrenjaninu, odradila taj obavezni staž i zaposlila se u Kikindi, udala se i to jedan od bitnih razloga otkud mene u Kikindi. Garantujem da većina ljudi koji upiše mediicne ne upiše je da bi specijalizirao higijenu, jer naši pacijenti su uglavnom populacija,” dodaje dr Brusin Beloš. Novina u ambulanti za dijatetiku je da od prošle godine pacijenti koji imaju problem sa telesnom težinom I metaboličkim poremećajima poput povišenih masnoća, mogu da se jave doktorki Sanji Brusin Beloš uz uput izabranog lekara. Jedno je sigurno – doktorka Sanja Brusin Beloš svojim radom neprestano dokazuje da je zdravlje našeg društva u rukama onih koji su spremni da ulažu u svoje znanje, uz trud i ljubav u njegovo očuvanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena