Yunet
 

Zdravlje

Vredna oprema za Internističku ambulantu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 7. mart 2024. •

Vredna oprema za Internističku ambulantu

U želji da unapredi kvalitet zdravstvene zaštite i skrati vreme čekanja pacijenata na dijagnostičke procedure, firma ,,Mekafor” u saradnji sa Gradom Kikindom donirala je Opštoj Bolnici holtere u vrednosti od 410.000 dinara. Ova vredna donacija omogućiće Internističkoj ambulanti bolnice da poboljša svoj rad i pruži bržu i efikasniju uslugu svojim pacijentima. Zahvaljujući novim holterima, koji se koriste za praćenje rada srca pacijenata tokom 24 sata ili duže, značajno će se smanjiti lista čekanja i omogućiti pravovremeno dijagnostikovanje i lečenje.

-„ Nastavljamo da delujemo sa društvenom odgovornošću. Uvek je velika privilegija kada možemo da pružimo podršku Bolnici ili da na neki drugi način doprinesemo našoj lokalnoj zajednici,” izjavio je Nebojša Nedeljković, direktor kompanije ,,Mekafor”.

Primljena medicinska oprema znatno će unaprediti zdravstvenu zaštitu, naglasila je dr Vesna Tomin, vršilac dužnosti direktora Opšte Bolnice.

-,, Mekafor je dugogodišnji i pouzdani partner naše bolnice, koji nam je uvek pružao podršku u teškim momentima. Najnovija donacija obuhvata holter za EKG i merenje krvnog pritiska, što je od ključne važnosti s obzirom na veliki broj starijih osoba u našoj zajednici kojima je kontinuirano praćenje od strane kardiologa izuzetno važno. Do sada smo raspolagali sa samo dva uređaja za EKG, bez mogućnosti praćenja krvnog pritiska, tako da ova donacija povećava mogućnost praćenja za 25% više pacijenata, a dodavanje holtera za pritisak značajno će olakšati rad naših kardiologa,” rekla je Tomin.

Sa prisustvom Saše Tanackova, člana Gradskog veća zaduženog za ekonomiju i investicije, koji se ističe kao neko ko ukazuje značaj saradnje između lokalne vlasti i privatnog sektora za zadovoljenje potreba zajednice i poboljšanje javnih usluga, događaju je prisustvovao i Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

-,, Mekafor je izuzetno društveno odgovorna kompanija u Kikindi koja od svog osnivanja nastoji da podrži sportska društva, kolektive i pre svega Opštu Bolnicu te Zdravstveni dom. Verujemo da će nova oprema dodatno unaprediti celokupni sistem zdravstvene zaštite. Uvek se pokaže da kroz međusobnu saradnju možemo učiniti mnogo za dobrobit naših sugrađana,” naglasio je Lukač.

Ova donacija još jednom potvrđuje posvećenost firme ,,Mekafor” društveno odgovornom poslovanju i brizi za zajednicu u kojoj posluje. Građani Kikinde će zahvaljujući ovoj inicijativi imati brži pristup neophodnim zdravstvenim pregledima, što je korak napred u pružanju kvalitetne i dostupne zdravstvene zaštite.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena