Yunet
 

Zdravlje

Doktor neonatolog Biljana Plemić među tri najbolja pedijatra u celoj Srbiji

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. februar 2024. •

Doktor neonatolog Biljana Plemić među tri najbolja pedijatra u celoj Srbiji

Svaka nedavno ostvarena majka zna koliko joj znači kada se na vratima Porodilišta Opšte bolnice pojavi doktor neonatolog dr Biljana Plemić. Njena pojava donosi mir i sigurnost, a stručan pogled roditeljima obećava da će svaki novi život započeti pod najboljom mogućom zaštitom i negom,te stoga i ne čudi što ju je kompanija Seba med proglasila za jednog od tri najboljih pedijatra u Srbiji.

– „ Nagrada „Seba Med” konkursa je odlazak na kongres na Kopaonik, a u ovom momentu ja ću da se odreknem ove svoje nagrade u korist jednog aparata koji je potrebno nabaviti na Odeljenju neonatologije. Reč je o kutarnom bilirubinometar koji podrazumeva neinvazivno određivanje koncentracije bilirubina u krvi u krvi novorođenčeta. Posle 21 godine radnog staža, mogu samo da kažem da medicina zahteva mnogo odricanja kako ličnog, tako i moje porodice i svega ovog ne bi bilo da nije moje porodice i mog muža“, otkrila nam je dr Plemić.

Ova čast za doktorku Plemić nije samo odraz njenog stručnog znanja i posvećenosti, već i pokazatelj poverenja i poštovanja koje joj ukazuju roditelji i kolege, pa je samim tim na svoju profesiju doktorka Plemić veoma ponosna. Trenutno brine o sedam bebica koje su zdrave i vitalne – a kako i ne bi kada su i sigurnim rukama.

Zahvaljujući svojoj stručnosti, doktorka Plemić zauzima posebno mesto u srcima svojih pacijenata i njihovih porodica, ali i u medicinskoj zajednici. Njeno priznanje služi kao inspiracija i podstrek ne samo kolegama u Kikindi, već i širom Srbije, dokaz da strast prema medicini i predanost pacijentima mogu utrti put ka najvišim priznanjima i profesionalnom uspehu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena