Yunet
 

Zdravlje

Prepoznajte na vreme potencijalne probleme kod deteta

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 7. februar 2024. •

Prepoznajte na vreme potencijalne probleme kod deteta

Grad Kikinda i Centar za stručno usavršavanje organizovali su tribinu, odnosno predavanje pod nazivom „Konfilkti u porodici i poremećaji ponašanja učenika u školskom okruženju”. Ovakva vrsta predavanja smatra se neophodnom, a služi kao pomoć roditeljima, vaspitačima, učiteljima i nastavnicima u radu sa decom.

„Konflikti u porodici i poremećaji ponašanja učenika u školskom okruženju” glavna je tema tribine na kojoj su govorili stručnjaci iz oblasti defektologije i pedagogije. Autorke tribine održale su ukupno deset stručnih skupova, na kojima su dale odgovor na pitanja kako prepoznati dete koje ima problem u porodici, kako adekvatno pristupiti rešavanju konfilkta i šta učiniti kada se dete neprimereno ponaša.

-Kad pogledam ovoliki broj ljudi u sali vidim jednu odgovornost, a ne samo broj. Odgovornost obrazovnih ustanova i zaposlenih u obrazovanju u Kikindi. Ova tema njih zanima i kroz nju mogu da postanu bolji. Nazire se dosta konflikata i u porodicama i na ulici i školi, a ideja nam je bila da ovaj stručni skup bude izuzetno kvalitetan, jer su realizatori skupa u stalnom kontaktu sa ovakvim situacijama, rekao je Dejan Karanović direktor CSU.

-Najvažniji zadatak jeste da osvetlimo konflikte, prepoznamo decu koja u porodici imaju konflikt. Moram da napomenem da su konfiklti normalna stvar. Važno je da prepoznamo dete koje je na bilo kojem nivou obrazovanja, a ima određene probleme u porodici, jer naš zadatak kao prosvetnih radnika jeste da napravimo tim koji će pomoći detetu, dodala je Tatjana Božić magistar defektoloških nauka.

Stručni skup ima za cilj da skrene pažnju na značaj dobre saradnje porodice i škole i da ukaže na to da je timski rad veoma važan za pravilan rast i razvoj deteta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena