Yunet
 

Zdravlje

Sredstva za najmodernije aparate

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 9. mart 2023. •

Sredstva za najmodernije aparate

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo Opštoj bolnici opredelio je sredstva za nabavku nove medicinske opreme. Vrednost je 39 miliona i 780 hiljada dinara, a biće kupljeni najmoderniji aparati, istakla je v.d. direktorica Opšte bolnice dr Vesna Tomin.

Odnedavno se u Bolnici obavlja spinalna anestezija prilikom porođaja carskim rezom. To praktično znači da je majka sve vreme budna i odmah ostvaruje kontakt sa svojom bebom. Vlada Vojvodine opredelila je i 11 miliona dinara za nabavku nameštaja i opreme za ambulante, čekaonice, lekarske i sestrinske sobe. Novi nameštaj i oprema će se naći u zgradi u kojoj se nalaze gde je u toku rekosntrukcija kompletnog objekta. I Ministarstvo za javna ulaganja takođe je opredelilo znatna sredstva za praktično novi objekat.

Završetak rekonstrukcije očekuje se do 1. aprila. Nakon toga započeće opremanje objekta koje neće biti ni brzo ni jednostavno, napomenula je naša sagovornica. Usporena je nabavka medicinske opreme koja se uvozi iz inostranstva, koja treba da se postavi, a osoblje da se obuči.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena